Robin Carlier

Over mezelf

Robin Carlier
Coach

Robin Carlier

Krachttraining bij sporters - (Duurzaam) Afslanken - Spieropbouw - Leefstijl Coaching

Introductie

“Sport is binnen mijn familie altijd een voornaam middel geweest tot mentaal en fysiek welbevinden. Maar de interesse voor het menselijk beweegapparaat is pas echt gegroeid nadat ik jarenlang geplaagd werd door een opeenstapeling van blessures in het voetbal. In mijn zoektocht naar een uitlaatklep startte ik met krachttraining en vond via mijn studies als ergotherapeut een raakvlak tussen fysieke revalidatie, een holistische mensvisie en krachttraining.

Door mijn sterke drive ben ik in 2016 gestart als zelfstandig personal trainer in hoofdberoep. Het duurde tot de winter van 2017 tot ik met mezelf tot een keiharde confrontatie kwam ten opzichte van mijn visie en praktijkvoering. Dit ontstond bij de masterclasses van Hans Kroon, een van de meest succesvolle strength en conditioning coaches uit Nederland. De confronterende stijl waarmee hij je werkwijze en visie tot op de korrel neemt heeft een blauwdruk gecreëerd voor mijn eigen praktijk. Hierbij staan zelfreflectie, kritisch en pragmatisch denken centraal.

Nu ben ik geëvolueerd tot een personal coach die door opleiding en zelf coaching af te nemen in 4 jaar tijd meer studie uren heeft doorlopen dan in zijn voorbije schoolcarrière.

Met meer dan 4000 uur aan praktijkervaring in het trainen en coachen van klanten heb ik mezelf de laatste jaren verdiept in een rol als coach. Ik voorzie klanten van relevante kennis en informatie, vertrekkende vanuit hun context, noden en vragen en niet louter vanuit mijn standpunt of hetgeen ik belangrijk vind. Zo is mijn aanpak gericht op het creëren van doelgerichte, duurzame fysieke- en mentale veranderingen die je dagelijks leven ondersteunen en niet in de weg staan.”

  • Personal Coach in hoofdberoep sinds 2016
  • Ergotherapeut
  • Was van bij de start van het project betrokken bij de oprichting van Personal Training Studio Gent
  • Houdt van alles met betrekking tot de tijdsperiode tussen de Prehistorie en de Middeleeuwen waarbij zijn interesse opnieuw wordt opgewekt bij WO1 en 2. Ik kan genieten van realistische en surrealistische kunst en Belgisch/Nederlandse hip hop.
  • Kan minimaal 30 verschillende dinosaurussoorten opsommen op een mindere dag.
Maak een afspraak